De therapeutische benadering van Johnella Bird (Gent, 17 mei 2024)

Johan Van de Putte

Mijn therapeutische gesprekken zijn de voorbije jaren sterk beïnvloed door Johnella Bird, een Nieuw-Zeelandse psychotherapeut. Ze noemt haar benadering de ‘Relational Narrative Dialogical approach’.

Al acht jaar heb ik elke maand een gesprek met haar. Het voorbije jaar heb ik extra gestudeerd en geoefend op haar benadering. Het is tijd om er een (eerste) workshop over te geven.

Het is een try-out. Wat betekent dat?

 • ik schets enkele aspecten van Johnella Bird haar denken en praktijk (relationele taal, context, ‘binaries’, positie van de therapeut, machtsverschillen)
 • we proberen enkele dingen uit en we hebben het daar dan over
 • je krijgt geen glad programma voorgeschoteld
 • ik bouw voort op jouw vragen, reacties en associaties, tijdens en na de workshop

Wanneer en waar:

 • Op 17 mei 2024 van 9u30 tot 16u30 (en ik start ook écht om 9u30).
 • Locatie: Kortrijksesteenweg 500, 9000 Gent (= Blauwe poort, stappen naar tuin en dan links). Dit ligt op 600 meter van station Gent-Sint-Pieters.

Voorwaarde:

Je hebt ‘Empowerment: Tweedaagse opleiding in enkele gesprekstechnieken uit de narratieve therapie’ of de Jaaropleiding Narratieve Therapie gevolgd. Of een andere opleiding in de narratieve benadering (maar leg me dan voor wat je gevolgd hebt).

Prijs en inschrijving:

De prijs van deze workshop bedraagt € 150,00. Hierin is drank en broodlunch inbegrepen. Schrijf je in door je gegevens hieronder in te vullen. Je krijgt dan snel een mail van me met de volgende stappen.

  Uw naam

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Uw adres

  Postcode

  Plaatsnaam

  [mc4wp_checkbox "Wil je graag op de hoogte gehouden worden van workshops?"]

   

  Johan Van de Putte (psycholoog) werkt als psychotherapeut.  Hij volgde opleiding bij Michael White en behaalde het ‘International Post Graduate Diploma in Narrative Approaches to Therapy and Community Work’ aan het Dulwich Centre in Adelaide (Australië). Sinds 2008 geeft hij opleiding in narratieve therapie.

  Deze website gebruikt cookies. Door verder te surfen op deze site, accepteer je het gebruik van cookies.  Meer info