De relationele narratieve dialogische benadering van Johnella Bird (Gent, 18 oktober 2024)

Johan Van de Putte

Mijn therapeutische gesprekken worden de voorbije jaren steeds meer beïnvloed door Johnella Bird, een Nieuw-Zeelandse psychotherapeut. Ze noemt haar benadering de ‘Relational Narrative Dialogical approach’.

Ze helpt cliënten om een sterke verhaalbrug te ontwikkelen voor hun ervaringen, een die emotioneel en rationeel klopt, en die agency en hoop genereert. Ervaringen van lijden kunnen zo evolueren in de richting van pijnlijke ervaringen die beter hanteerbaar worden en die meer levensmogelijkheden toelaten. Mensen ontsnappen aan de beklemming van het veroordelende verhaal waar ze in verstrikt zaten.

Al acht jaar heb ik elke maand een gesprek met haar. Het voorbije jaar heb ik extra gestudeerd en geoefend op haar benadering. De tijd is aangebroken om er opleiding over te geven. Deze workshop is een 2de try-out van een eerste dag. Er volgen andere workshops. Op deze eerste dag

 • schets ik enkele aspecten van Johnella Bird haar denken en praktijk (relationele taal, context, ‘binaries’, positie van de therapeut, machtsverschillen): we werken met name de praktijk van het relationele denken, luisteren en ver-talen uit
 • proberen we enkele dingen uit en we hebben het daar dan over
 • krijg je geen glad programma voorgeschoteld
 • bouw ik voort op jouw vragen, reacties en associaties, tijdens en na de workshop

Wanneer en waar:

 • Op 18 oktober 2024 van 9u30 tot 16u30 (en ik start ook écht om 9u30).
 • Locatie: St.-Pietersaalststraat 74. Dit ligt op 900 meter van station Gent-Sint-Pieters.

Voorwaarde:

Je hebt een zekere vertrouwdheid met de narratieve traditie die begonnen is met Michael White. Je hebt bijvoorbeeld ‘Empowerment: Tweedaagse opleiding in enkele gesprekstechnieken uit de narratieve therapie’ of de Jaaropleiding Narratieve Therapie gevolgd, of een andere opleiding in de narratieve benadering (maar leg me dan uit welke).

Prijs en inschrijving:

De prijs van deze workshop bedraagt € 160,00. Hierin is drank en broodlunch inbegrepen. Schrijf je in door je gegevens hieronder in te vullen. Je krijgt dan snel een mail van me met de volgende stappen.

  Uw naam

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Uw adres

  Postcode

  Plaatsnaam

  [mc4wp_checkbox "Wil je graag op de hoogte gehouden worden van workshops?"]

   

  Johan Van de Putte (psycholoog) werkt als psychotherapeut.  Hij volgde opleiding bij Michael White en behaalde het ‘International Post Graduate Diploma in Narrative Approaches to Therapy and Community Work’ aan het Dulwich Centre in Adelaide (Australië). Sinds 2008 geeft hij opleiding in narratieve therapie.

  Deze website gebruikt cookies. Door verder te surfen op deze site, accepteer je het gebruik van cookies.  Meer info